Pensionärer ska få en bra pension – inte bidrag

Publicerat den

Pensionsgruppens förslag om ett inkomstpensionstillägg måste dras tillbaka och göras om från grunden. Det kräver jag och sex andra pensionsexperter på DN Debatt idag.

Förslaget om ett inkomstpensionstillägg måste dras tillbaka, skriver jag och sex andra pensionsexperter på DN Debatt idag.

När jag och mina medförfattare till debattartikeln tittade närmare på förslaget om ett inkomstpensionstillägg upptäckte vi en hel rad tokigheter. Vår granskning visar bland annat att tillägget skulle ge orättvisa pensioner, leda till obegripliga effekter för landets pensionärer och göra ett redan krångligt pensionssystem ännu krångligare. Nu kräver vi att förslaget dras tillbaka och görs om från grunden.

Förslaget om ett inkomstpensionstillägg måste dras tillbaka, skriver jag och sex andra pensionsexperter på DN Debatt idag.
Förstärk gärna pensionerna, men gör det genom att stärka pensionssystemet – inte genom kortsiktiga bidrag, skriver vi i artikeln.

Förslaget, som är ute på remiss till den 12 juni, har stöd av alla de partier som står bakom det svenska pensions­systemet: Social­demokraterna, Moderaterna, Center­partiet, Krist­demokraterna, Liberalerna och Miljö­partiet.

Du hittar hela artikeln på DN Debatt.

Bloggförfattaren Staffan Ström

2 reaktioner till “Pensionärer ska få en bra pension – inte bidrag”

  1. för att kunna läsa hela artikeln på DN Debatt krävs inloggning (=prenumeration). kan ni sända den i textfil så jag kan ta del av artikeln i sin helhet.
    tack

Kommentera gärna inlägget!